×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

تاریخچه مرکز:

بخش جراحی اعصاب بیمارستان لقمان حکیم، یکی از قدیمی ترین بخش های آموزش جراحی مغز و اعصاب در ایران می باشد که زیر نظر اساتیدی چون استاد ادیب یزدی، کریم حدادیان، امیدوار رضایی در زمینه های مختلف جراحی اعصاب نظیر: جراحی آندوسکوپی مغز، جراحی ستون فقرات، جراحی اعصاب محیطی و جراحی صرع  فعالیت کرده است.  اولین جراحی نوروآندوسکوپی توسط آقای دکتر امیدوار رضایی در سال 1372 در این مرکز انجام گرفت و در حال حاضر این مرکز بیشترین تعداد جراحی هیپوفیز به روش آندوسکوپی در منطقه (بیشتر از 1000هیپوفیز) را دارا می باشد.

در بیمارستان لقمان حکیم درمان تومور های قاعده جمجمه قدامی و همچنین نشت مایع مغزی –نخاعی (اولیه و ثانویه) با تکنیک آندوسکوپیک انجام و نقایص موچود یا ایجاد شده حین جراحی ترمیم می شوند. ضایعات قاعده حفره میانی جمجمه مانند تومور های غده هیپوفیز و سایر تومور ها وکیست های این ناحیه از جمله ضایعات کلیووس و راس استخوان پتروز عمدتا با تکنیک های آندوسکوپیک درمان می شوند. تومور های لترال قاعده جمجمه با رویکرد هایی از طریق گوش یا رترو سیگموئید قابل دسترسی بوده و با دید میکروسکوپیک، انواع تومور ها و ضایعات این ناحیه مورد جراحی و درمان قرار می گیرند.

اکثر رویکرد ها به قاعده جمجمه به صورت تیمی و با همکاری گروه جراحی مغز و اعصاب و گروه گوش حلق و بینی و جراحی سر و گردن انجام می شوند و در حال حاضر در این مرکز 9 عضو هیئت علمی شامل 4 متخصص جراحی مغز و اعصاب و 5 متخصص گوش حلق و بینی و جراحی سر و گردن به همراه دستیاران مربوطه، قابلیت و توان انجام کلیه اقدامات تشخیصی و درمانی بیماری های قاعده جمجمه را دارند.

از انجایی که حجم اعمال جراحی انجام شده در ناحیه قاعده جمجمه در این مرکز نسبت به سایر مراکز نسبتا بیشتر است و تعداد مراجعین و ارجاعات رو به افزایش می باشد. این مورد سبب شده است که علاوه بر افزایش توانایی ها و تجربیات تیم های جراحی، حجم وسیعی از اطلاعات و داده ها جمع آوری شود و امکان استفاده از آنها در طرح های تحقیقاتی به منظور ارتقا سطح دانش و ارائه تجربیات به سایر مراکز فراهم آید. تعداد تجهیزات و امکانات مرتبط با تشخیص و درمان این بیماری ها نیز رشد داشته است و تجهیز این مرکز به امکانات بیشتر و پیشرفته تر مورد توجه قرار گرفته استو اکنون بعنوان یکی از بخش های فعال، نقش عمده ای در تربیت نیروهای تخصصی و کارآمد و خلاق در امور درمانی بیماران و نیز امور پژوهشی ایفا میکند و سالانه خدمات قابل توجهی را به بیماران ارائه می دهد لذا این مرکز اقدام به راه اندازی مرکز تحقیقات قاعده جمجه "Skull Base Research Center" نموده است.

معرفی مرکز:

مرکز "تحقیقات قاعده جمجمه" به استناد بند 1 ماده 5 آئین نامه تاسیس مراکز تحقیقاتی دانشگاه های علوم پزشکی و تایید معاونت محترم تحقیقات وفناوری دانشگاه، تاسیس گردید. مجوز این مرکز در جلسه مورخ 96/03/21 کمیسیون تاسیس واحدهای تحقیقاتی مطرح و مورد تایید قرار گرفت.

آقای دکتر امیدوار رضایی میر قائد، در تاریخ 96/05/10 به عنوان رئیس مرکز تحقیقات قاعده جمجمه و آقای دکتر محمدرضا حاجی اسماعیلی، فلوشیپ مراقبتهای ویژه در تاریخ 97/08/01 به سمت معاون علمی مرکز منصوب گردیدند. سایر اعضای هیات موسس این مرکز تحقیقات آقایان دکتر گیو شریفی، دکتر محمد صمدیان، دکتر نادر اکبری دیلمقانی، دکتر کامران حیدری، دکتر کاوه ابراهیم زده می باشند.

چشم انداز مرکز:

مرکز تحقیقات قاعده جمجه بر آن است با توجه به ماموریت و دورنمای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و بالتبع آن بیمارستان لقمان حکیم، در جهت حرکت به سوی مرجعیت علمی و تبدیل شدن به قطب آموزش عالی علوم پزشکی ایران تا پایان سال1404، در رشته علوم بالینی اعصاب به مرجعیت بین المللی برسد.

ماموریت مرکز:

رسالت مرکز تحقیقات قاعده جمجمه به عنوان یک مرکز پیشرو شامل:

  • انجام پژوهش های بنیادی، اپیدمیولوژیک و بالینی در جهت کاهش گسترش علوم مرتبط با عمل های کم تهاجمی تر قاعده جمجمه

  • جمع آوری،تنظیم و طبقه بندی اسناد، مقالات و مدارک علمی در مورد جراحی های مغز و اعصاب و به خصوص جراحی های قاعده جمجمه

  • تربیت نیروی انسانی محقق در زمینه جراحی های قاعده جمجمه و توسعه و بکارگیری دانش بشری در این زمینه

  • ترغیب، تشویق و بکارگیری تحقیق درزمینه جراحی های قاعده جمجمه کوشش در جلب توجه وهمکاری مراکز تحقیقاتی مربوطه در داخل کشور تولید و انتشار دانش پزشکی با انجام پژوهشهای پایه و بالینی جراحیهای قاعده جمجمه

  • ترجمه دانش به راهبرد های عملی و تولید محصول در زمینه جراحی های قاعده جمجمه

  • انتقال و بومی سازی تکنولوژیهای خارجی در زمینه جراحی قاعده جمجمه

  • فراهم سازی فرصتهای پژوهشی برای اساتید، دانشجویان پزشکی، پژوهشگران، دانشجویان دکترای تخصصی و فارغ التحصیلان رشته های پزشکی وسایر گروه های مرتبط

ارزشها:

  • باور به فرهنگ اسلامی و رعایت اصول معنوی در همه ابعاد به منظور تامین نیازهای کشور و منطقه و زمینه سازی رشد معنویت و اشاعه فرهنگ غنی اسلامی و ملی

  • التزام به اخلاق حرفه ای، احترام به حقوق ذینفعان، قانون مداری و تبعیت از اسناد بالادستی، تعالی سازمانی

  • حفظ کرامت انسانی ایجاد تعامل و تکریم انسانها، ایجاد احساس مسئولیت در افراد، دلبستگی به کار، روحیه مشارکت و اعتماد

  • رعایت جایگاه ویژه اعضای هیئت علمی، دانشجویان، کارکنان و همه آحاد جامعه و جلب رضایت آنان به عنوان مقدمه ای برای دست یابی به رضایت جامعه

تنظیمات قالب